International Club of Flanders

Programma voorjaar 2019

 

 

International Club of Flanders is een unieke ontmoetingsplek voor beslissingsnemers uit diverse werelden en uiteenlopende sectoren. Zakenleven, academische, culturele en politieke wereld krijgen hier de gelegenheid om toegevoegde waarde te bieden én te vinden om zakelijke, maatschappelijke en persoonlijke doelen te bereiken.

De club combineert een omschreven regionale werking met een ruime internationale uitstraling. Als lid van World Trade Center Association (15.000 leden in 90 landen) en geaffilieerd met tientallen clubs wereldwijd openen wij graag de poort naar het internationale zakenleven.

Leden van House of Flanders kunnen deelnemen aan events en masterclasses van International Club of Flanders aan exclusieve voorwaarden..

 

Netwerk + lunch - 1 maart / 5 april / 3 mei/ 7 juni 2019 - 12u

De maandelijkse lunchafspraak bij ICF is hét netwerkmoment bij uitstek: over de middag ontmoeten we elkaar rond de tafel met het doel kennis te maken met elke aanwezige, tijdens een lichte lunch. Deze kennismaking is essentieel en wordt daarom licht gemodereerd, zodat iedereen zich heeft kunnen voorstellen. Daarnaast krijgen 3 aanwezigen de kans om een eigen exposé van precies 5 minuten te geven, over een onderwerp waarvan de spreker wéét dat het iedereen aanbelangt.

Prijs: € 35,00 excl. BTW

 

Mattheuspassie (JS Bach) - 16 april 2019 - 17u45

De Koninklijke Gentse Oratoriumvereniging heeft in Vlaanderen (en zelfs daarbuiten) een unieke traditie opgebouwd: al sinds 1955 voert het koor jaarlijks de integrale Mattheuspassie van Johann Sebastian Bach uit. De publieke belangstelling blijft massaal.

De Matthäus-Passion of Mattheüspassie (BWV 244) is een oratorium voor solisten, dubbelkoor en dubbelorkest gecomponeerd door Johann Sebastian Bach in 1727. Ze vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus naar het Evangelie volgens Mattheüs. Het is één van de bekendste werken van Bach en wordt beschouwd als één van de grootste meesterwerken uit de klassieke muziek.

Qua opbouw bestaat het werk uit recitatieven (de verhaallijn van het evangelie volgens Mattheüs, gezongen door solisten), koralen (oorsponkelijk eenstemmige traditionele kerkliederen die door Bach vierstemmig uitgecomponeerd zijn), aria’s (persoonlijk gedichte teksten van Christian Friedrich Henrici, een Duitse dichter, meestal in A-B-A-vorm) en koorgedeeltes (doorgaans commentaren vanuit de menigte op de gebeurtenissen).Dit niet te missen jaarlijks evenement wordt voorafgegaan door een diner in het restaurant van de club, op loopafstand van de Sint-Pieterskerk.

Prijs: € 70,00 excl. BTW

 

Maatschappelijke impact digitale revolutie, waar staan we? En China?
Koen de Leus, Chief Economist BNP Paribas Fortis - 23 april 2019 - 19u

De digitale revolutie verandert onze maatschappij. Het verandert enkele in steen gebeitelde economische wetten. En bedrijven gaan zich daaraan moeten aanpassen. In welke mate hebben de bedrijven die bocht reeds gemaakt?

Als we kijken naar de digitale maatschappij, dan is er één land dat duidelijk voorsprong neemt: China.

Prijs: € 81,00 excl. BTW

 

PRAKTISCH

  • International Club of Flanders, Sint-Pietersplein 11,  9000 Gent
  • Inschrijvingen: leden van House of Flanders die willen inschrijven voor een activiteit van International Club of Flanders kunnen dit door eenvoudig een mail te sturen naar het secretariaat@houseofflanders.be

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2018 - House of Flanders. All Rights Reserved. | Privacy

Antwerpsesteenweg 92

BE-2800 Mechelen

secretariaat@houseofflanders.be

+32 (0)15/70 97 66